Jak upiec babeczki bez cukru i mąki? [zdjęcia]


Nie trzeba używać mąki, aby upiec pyszne babeczki! Co więcej, możemy się też obyć bez cukru. Będzie zdrowo i smacznie.

DSCN6992


Potrzebujemy:

* szklanki daktyli,

* 400 g serka homogenizowanego naturalnego,

* 4 jajek,

* 200 g otrębów owsianych,

* 2 łyżeczek proszku do pieczenia,

* 1 łyżki kakao,

* ewentualnie prażonej komosy ryżowej do posypania.

Daktyle namaczamy przez godzinę w wodzie, wodę odlewamy, daktyle mielimy blenderem na pastę. Do wysokiego pojemnika przekładamy masę daktylową, dodajemy serek homogenizowany, jajka i mieszamy. Do tej masy wsypujemy otręby, proszek do pieczenia i kakao, mieszamy. Wlewamy do foremek na muffinki i posypujemy komosą ryżową. Pieczemy 30 min. w średnio nagrzanym piekarniku.

Smacznego!

Po więcej przepisów zapraszam do działu Kuchnia na Mamkowo.pl!
DSCN6968
DSCN6974
DSCN6975
DSCN6978
DSCN6979
DSCN6980
DSCN6981
DSCN6982
DSCN6984
DSCN6985

Podziel się:

One thought on “Jak upiec babeczki bez cukru i mąki? [zdjęcia]

  • 23 listopada 2020 o 18:59
    Permalink

    Ciekawy przepis, wygladają na smaczne.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *