Jak upiec babeczki bez cukru i mąki? [zdjęcia]
Nie trzeba używać mąki, aby upiec pyszne babeczki! Co więcej, możemy się też obyć bez cukru. Będzie zdrowo i smacznie.
Potrzebujemy:
* szklanki daktyli,
* 400 g serka homogenizowanego naturalnego,
* 4 jajek,
* 200 g otrębów owsianych,
* 2 łyżeczek proszku do pieczenia,
* 1 łyżki kakao,
* ewentualnie prażonej komosy ryżowej do posypania.
Daktyle namaczamy przez godzinę w wodzie, wodę odlewamy, daktyle mielimy blenderem na pastę. Do wysokiego pojemnika przekładamy masę daktylową, dodajemy serek homogenizowany, jajka i mieszamy. Do tej masy wsypujemy otręby, proszek do pieczenia i kakao, mieszamy. Wlewamy do foremek na muffinki i posypujemy komosą ryżową. Pieczemy 30 min. w średnio nagrzanym piekarniku.
Smacznego!
Po więcej przepisów zapraszam do działu Kuchnia na Mamkowo.pl!
Ciekawy przepis, wygladają na smaczne.