Pierogi z ciasta francuskiego

Został Ci farsz na ruskie i nie wiesz, co z nim zrobić? A może po prostu masz ochotę na domowe pierogi, a nienawidzisz lepienia? Możesz zrobić smaczne pierożki z ciasta francuskiego!

 

Ja miałam akurat farsz do pierogów ruskich, ale tak naprawdę możesz użyć dowolnego farszu – na słodko lub wykwintnie. Z dużej paczki ciasta francuskiego (300 g) wyszło mi 15 pierogów.

 

Krok pierwszy to pokrojenie ciasta na kwadraty – placek o wadze 300 g ładnie dzieli się na 15 sztuk.

 

 

Krok drugi to nałożenie farszu na środek każdego kawałka.

 

 

Teraz składamy placek po przekątnej na pół i brzegi dociskamy widelczykiem.

 

 

Takie pierożki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na około 20 minut.

 

 

Smacznego!

 

KOM

 

 

6 komentarzy do “Pierogi z ciasta francuskiego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *